Україна планує підписати безпекові угоди з США та країнами Північної Європи - Зеленський

Україна планує підписати безпекові угоди з США та країнами Північної Європи - Зеленський

Укрінформ
Найближчими місяцями Україна готується підписати двосторонні угоди у сфері безпеки зі Сполученими Штатами Америки, Норвегією та Швецією.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильським ЗМІ, передає Укрінформ.

«Ми наближаємося до важливого договору зі США», - поінформував він.

Глава держави підкреслив, що після того, як Конгрес США підтримає надання пакета допомоги Україні, «ми прийдемо до потужної угоди зі США».

«Я б хотів, щоб люди розуміли, що це не лише про військову підтримку, це й гуманітарні аспекти, відновлення, фінансова підтримка, енергетична. Весь обсяг цієї потужної допомоги у двосторонніх угодах є», - наголосив Зеленський.

Президент запевнив, що держава і надалі підписуватиме гарантії безпеки з партнерами.

Водночас він зауважив, що Україна наближається до того, щоб з країнами-партнерами Балтії також було підписано безпекові угоди.

Читайте також: Цей рік уже не може бути часом просто для обговорень, потрібні рішення партнерів - Зеленський

«Я думаю, що у квітні ми будемо мати такий результат з однією з країн. У нас можуть бути потужні договори у травні. Я думаю, травень-червень ми вийдемо на договори не лише з США, з північними країнами. Ми готуємося до Швеції та Норвегії», - акцентував глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, 12 липня 2023 року на полях саміту НАТО у Вільнюсі лідери країн G7 погодили Спільну декларацію про підтримку України. У документі йшлося про роботу над двосторонніми довгостроковими зобов'язаннями та домовленостями у сфері безпеки.

8 січня 2024 року Президент Володимир Зеленський затвердив склад делегації для переговорів про гарантії безпеки для України.

Читайте також: Зеленський розповів бразильським журналістам про відновлення оборонного виробництва

На виконання домовленостей вільнюського саміту НАТО Україна укладає двосторонні безпекові угоди із країнами-членами Альянсу. Вже укладено такі угоди із Великою Британією, Францією, Німеччиною, Данією, Канадою, Італією та Нідерландами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-