Байден може підписати закон про допомогу Україні вже сьогодні - ОП

Байден може підписати закон про допомогу Україні вже сьогодні - ОП

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак висловив сподівання, що президент США Джо Байден уже сьогодні підпише закон, який передбачає допомогу Україні.

Про це очільник ОП заявив в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

Єрмак нагадав, що у Сенаті за ухвалення відповідного закону проголосували 46 представників Демократичної партії і 31 представник Республіканської і тільки 18 виступили проти. На його думку, це свідчить про непохитну двопартійну підтримку України.

"Зараз залишився останній крок - це підписання цього законопроєкту президентом Байденом. Вчора, напередодні голосування, я говорив з радником (президента США) з національної безпеки Джейком Саліваном, і він запевнив (до речі, це ж запевнення прозвучало й під час телефонної розмови президентів України та США), що цей законопроєкт буде негайно підписаний, щойно опиниться на столі у президента Байдена. Розуміємо, є різниця у часі в сім годин, але очікуємо сьогодні на це підписання", - сказав керівник ОП.

Читайте також: Є позитивне рішення Сенату США, допомога буде: яку зброю чекає Україна і як це вплине на війну

Він додав, що у пакеті допомоги від США "буде все, що нам необхідно": "Тому що наші військові, головком, міністр оборони на постійному контакті з партнерами, і вони знають, що нам необхідно".

Зокрема, за його словами, мова про ракети ATACMS. "Рівень співпраці між військовими відомствами наших країн дає абсолютно чітку віру в те, що у цьому великому пакеті будуть усі найменування, про які ми увесь час говоримо", - заявив Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, верхня палата Конгресу США у вівторок ухвалила проєкт закону H.R.815, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню, а також відповідь на інші виклики національній безпеці США.

Читайте також: Зеленський і Шмигаль подякували Сенату США за ухвалення пакета допомоги Україні

Минулої суботи Палата представників США ухвалила пакет законопроєктів, що предбачає допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню, а також відповіді на інші виклики національній безпеці Америки. Загальна сума передбачених асигнувань становить $95 млрд, у тому числі понад $60 млрд для України.

Фото: twitter.com/POTUS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-