Штати відреагували на російські удари по українській енергетиці

Штати відреагували на російські удари по українській енергетиці

Укрінформ
Сполучені Штати занепокоєні ударами РФ по українській енергетичній інфраструктурі та відстежуватимуть розвиток подій, а також продовжать тісну взаємодію з українською стороною, щоби надавати найбільш необхідну підтримку.

Про це заявила в середу журналістам речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Очевидно, коли йдеться про енергетичні мережі, це викликає занепокоєння. Ми будемо надалі відстежувати це», - зауважила представниця адміністрації Байдена у відповідь на запитання про цілеспрямовані удари російських ракет і БПЛА по енергооб’єктах в Україні.

«Ми продовжимо працювати з українцями, аби переконатися, що вони мають все, що їм потрібно», - підкреслила речниця Білого дому.

Читайте також: Росія атакувала Україну понад 50 ракетами та більш як 20 дронами Shahed - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти 8 травня російські загарбники завдали комбінованого удару ракетами різних типів та БПЛА. Ворог застосував 76 засобів повітряного нападу – 55 ракет та 21 ударний безпілотник. Українські захисники знищили 59 повітряних цілей. При цьому зазначається, що ворог цілив по об'єктах енергетичної інфраструктури у Вінницькій, Запорізькій, Івано-Франківській, Кіровоградській, Полтавській областях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-