Блінкен: Перемоги на полі бою недостатньо - важливо, щоб Україна не стала схожою на Росію

Блінкен: Перемоги на полі бою недостатньо - важливо, щоб Україна не стала схожою на Росію

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен підкреслив важливість проведення реформ та боротьби з корупцією в Україні, а також побудови міцної демократії, щоби Україна не була схожою на Росію.

Про це він заявив у вівторок під час виступу в Київському політехнічному інституті, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Попри всі кроки, які ми можемо зробити, найсильніший важіль, здатний залучити більше компаній та інвестицій в Україну, лежить у ваших руках», - наголосив глава американської дипломатії.

Він підкреслив, що будь-яка компанія в США, Європі чи Азії, коли розглядає можливість ведення бізнесу в Україні, пране побачити там передбачуване регуляторне середовище, відкриту й чесну конкуренцію, прозорість. Крім того, важливими є верховенство права та ефективні заходи боротьби з корупцією.

Блінкен підкреслив, що цей список містить багато тих самих реформ, які Україна має провести, щоби приєднатися до Євросоюзу, і яких вимагає український народ. У цьому зв’язку він зазначив, що український уряд вживає важливих кроків для боротьби з монополіями, аби посилити інструменти боротьби з відмиванням грошей, лібералізувати енергетичний ринок, «але ще багато чого потрібно зробити».

Читайте також: Блінкен про мобілізацію в Україні: Це важке, але необхідне рішення

Держсекретар США наголосив на важливості, щоб Україна продовжувала робити кроки для зміцнення та консолідації демократії.

«Бо вибір, який ви зробите, тип демократії, який ви побудуєте, визначатиме силу та стійкість коаліції на боці України», - зауважив Блінкен.

Це, за його словами, означає не просто проведення реформ, а переконання, що вони впроваджуються та мають відчутний вплив на життя людей. Це також означає раз і назавжди викорінити лихо корупції.

«Перемога на полі бою не дасть Україні стати частиною Росії. Перемога у війні з корупцією не дасть Україні стати схожою на Росію», - підкреслив державний секретар США.

Читайте також: Блінкен: Я приїхав в Україну з меседжем, що ви - не самі, за вами стоїть глобальна коаліція

Як повідомляв Укрінформ, Ентоні Блінкен заявив у Києві, що досвід ЗСУ щодо ведення сучасної війни буде дуже корисним для безпеки Північноатлантичного альянсу. Він також запевнив, що на саміті НАТО в Вашингтоні будуть зроблені важливі кроки для того, щоби наблизити членство України в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-