Лише світова більшість здатна забезпечити дієвий примус РФ до справжнього миру - Президент

Лише світова більшість здатна забезпечити дієвий примус РФ до справжнього миру - Президент

Укрінформ
Лише світова більшість разом здатна забезпечити дієвий примус Росії до поваги до Статуту ООН і до справжнього миру.

Про це у зверненні заявив Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

«Україна та багато інших країн уже пройшли через таку кількість російських підлостей та обману – російських порушень договорів і обіцянок, що лише світова більшість разом здатна забезпечити дієвий примус Росії до поваги до Статуту ООН, до міжнародного права і до справжнього миру», - сказав він.

Відео: Офіційний канал Президента України

Окремо Зеленський поінформував, що нещодавно провів тривалу нараду щодо підготовки першого Саміту миру, який відбудеться в червні у Швейцарії.

«Це перша реальна можливість наблизити чесне закінчення цієї війни. Була на нараді сьогодні команда Офісу, наші міжнародники, усі, хто залучений до роботи з партнерами щодо Саміту. Майже місяць до Саміту, місяць нашої роботи. Вже зараз є згода від держав з усіх континентів на участь у Саміті. Обов’язково продовжимо на всіх рівнях працювати, щоб зустріч стала результативною», - запевнив Президент.

Читайте також: Зеленський назвав основні питання для обговорення на Саміті миру

Глава української держави заявив, що продовжить комунікацію з лідерами, а команда - роботу на рівні радників із нацбезпеки. «А також і МЗС, парламент, громадські лідери… І неформальні наші зв’язки з партнерами використовуємо також», - додав він.

Як повідомлялося, раніше Зеленський заявив, що міжнародні партнери України бояться програшу РФ у війні і що вони хотіли би, щоб Україна перемогла так, щоб РФ не програла.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-