США принципово хочуть, щоб Україна перемогла у війні - Держдеп

США принципово хочуть, щоб Україна перемогла у війні - Держдеп

Укрінформ
Державний департамент підтвердив принципову позицію Сполучених Штатів, які прагнуть перемоги України та поразки Росії у розв’язаній нею війні.

Про це заявив у Вашингтоні речник Держдепу Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми принципово хочемо, щоб Україна виграла цю війну, та чітко дали зрозуміти це, в тому числі шляхом виділення мільярдів доларів на допомогу у сфері безпеки», сказав представник зовнішньополітичного відомства США.

Він нагадав, що держсекретар Ентоні Блінкен під час візиту до Києва наголосив на стратегічній поразці Росії в цьому конфлікті.

Міллер підкреслив: позиція США є чіткою в плані того, що перемога України сама по собі означає, що Росія програє цю війну.

Читайте також: Держдеп підтвердив намір конфіскувати російські активи у США на користь України

«Я думаю, що наша позиція - кого ми хочемо бачити переможцем у цій війні, а кого ми переможеним, - залишається достатньо чіткою вже більше двох років», - резюмував представник Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Володимир Зеленський розкритикував позицію західних країн, які забороняють використовувати надане озброєння для ударів по території Росії. Він заявив, що Захід боїться поразки у війні Росії та не хоче, аби програла Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-