Агресія Росії триває, тому зараз треба посилити допомогу Україні - прем'єр Іспанії

Агресія Росії триває, тому зараз треба посилити допомогу Україні - прем'єр Іспанії

Укрінформ
Підписана сьогодні Україною та Іспанією безпекова угода передбачає співпрацю у фінансовій та військовій сфері, розвиток спільних виробництв, підтримку відновлення України та розмінування.

Про це заявив Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції у Мадриді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава іспанського уряду зазначив, що агресія Росії триває, тому зараз необхідно посилити допомогу Україні.

«Іспанія робить ставку на безпеку України перед обличчям Путіна. Ми зараз підписали політичний договір, який має дуже важливе значення. Це договір про майбутнє, і це приклад нашої рішучості, щоб надати Україні всі інструменти для забезпечення стабільності. Ми вже десята країна, яка підписує такий договір з Україною. Ми бачимо безпеку інтегрованою, тому угода охоплює кілька сфер - фінансову, військову, спільні виробництва, підтримку відновлення України та розмінування», - сказав Санчес.

Читайте також: Безпекова угода між Україною та Іспанією (повний текст)

Він запевнив, що Україна може розраховувати на Іспанію в її боротьбі за мир, у захисті всіх цінностей, які нас об’єднують.

Як повідомляв Укрінформ, Україна уклала вже дев’ять двосторонніх безпекових угод: з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією та Латвією. Сьогодні була підписана десята безпекова угода з Іспанією. Цей документ підписують на виконання Спільної декларації G7 про підтримку України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-