Мішель і Зеленський обговорили підготовку до Саміту миру у Швейцарії

Мішель і Зеленський обговорили підготовку до Саміту миру у Швейцарії

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель у вівторок провів телефонну розмову із Президентом Володимиром Зеленським, під час якої вони обговорили останні події в Україні та підготовку до Глобального саміту миру.

Як передає Укрінформ, про це глава Євроради написав у соцмережі Х.

«Поспілкувалися по телефону із Президентом Володимиром Зеленським про останні події в Україні та підготовку до Мирної конференції у Швейцарії», – написав Мішель.

Він зазначив, що широка глобальна участь має вирішальне значення для створення рамок, в яких захищаються фундаментальні принципи Статуту ООН і міжнародного права.

Читайте також: Для України важлива участь Мексики у Глобальному саміті миру - МЗС

Зі свого боку Зеленський зазначив, що Україна цінує прагнення Президента Європейської ради зробити Саміт миру максимально результативним.

"Скоординували наші кроки на найближчий час. Дякую Шарлю Мішелю за стовідсотковий конструктив", - написав глава держави у соцмережі Х.

За його словами, альтернатив справжньому миру не повинно бути. Президент відзначив, що в розумінні цього Україна єдина з усіма лідерами й народами, які цінують Статут ООН і хочуть, щоб він працював повною мірою.

Як повідомляв Укрінформ, 27 травня Президент Володимир Зеленський під час спільної з Прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом у Мадриді заявив, що вже 90 країн підтвердили свою участь у Глобальному саміті миру, і Україна продовжує працювати з лідерами світу заради ширшого представництва.

Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-