Байден і прем’єр Бельгії обговорять підтримку України та вилучення активів РФ

Байден і прем’єр Бельгії обговорять підтримку України та вилучення активів РФ

Укрінформ
Президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Бельгії Александер де Кроо зустрінуться в Білому домі та обговорять спільні підходи для відповіді на глобальні виклики, подальшу підтримку України та вилучення заморожених активів РФ.

Про це йдеться в заяві речниці Білого дому Карін Жан-П’єр, оприлюдненій у вівторок, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Президент Джо Байден прийме прем’єр-міністра Бельгії Александра де Кроо 31 травня в Білому домі. Лідери підтвердять тісне партнерство між Сполученими Штатами й Бельгією щодо відповіді на глобальні виклики», - зазначається в повідомленні.

При цьому підкреслюється, що сторони обговорять «спільне зобов’язання надалі підтримувати Україну в умовах російської війни, включно зі спільними зусиллями повною мірою використовувати знерухомлені російські суверенні активи».

Читайте також: Де Кроо: Бельгія розраховує на ухвалення 14-го пакета санкцій проти Росії до кінця червня

В адміністрації США також підкреслили, що президент Байден відзначає внесок Бельгії в трансатлантичну безпеку та оборону України.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністр Бельгії Алексанедр де Кроо підписали в вівторок у Брюсселі двосторонню угоду про безпеку та довгострокову підтримку. Угода передбачає, зокрема, військову допомогу в розмірі €977 мільйонів цього року, а також передачу 30 винищувачів F-16.

Фото: White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-