Зеленський відвідав у Бельгії військову базу, де навчають українських льотчиків на F-16

Зеленський відвідав у Бельгії військову базу, де навчають українських льотчиків на F-16

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до Бельгії відвідав військову базу «Мелсбрук», де проходять навчання українські військовослужбовці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ОПУ.

«Під час робочого візиту до Бельгії Президент України Володимир Зеленський відвідав військову базу «Мелсбрук». Він оглянув винищувачі F-16 і поспілкувався з бельгійськими пілотами-інструкторами та українськими військовими, які там навчаються», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, главі держави докладно розповіли про бойові характеристики й технічні особливості літаків, а також про навчання українських льотчиків на F-16. Бельгійські пілоти-інструктори відзначили вмотивованість українських колег.

Читайте також: Україна отримає перші винищувачі F-16 дуже скоро - Умєров

Президент також зустрівся з військовослужбовцями Збройних Сил України, які проходять навчання з обслуговування винищувачів. За словами українських захисників, вони мають досвідчених інструкторів, отримують усю важливу інформацію та хочуть якомога скоріше повернутися в Україну, щоб виконувати бойові завдання та пришвидшити нашу перемогу.

Читайте також: Зеленський: Для протистояння ворогу в небі потрібно 120-130 літаків F-16

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Президент України Володимир Зеленський у Брюсселі підписав з Прем’єр-міністром Бельгії Александром де Кроо двосторонню угоду про безпеку та довгострокову підтримку.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-