Білий дім: Хто б не представляв США на Саміті миру, це не змінює рівня підтримки України

Білий дім: Хто б не представляв США на Саміті миру, це не змінює рівня підтримки України

Укрінформ
Чи буде президент США Джо Байден представлений на Глобальному саміті миру в Женеві, а чи ні - це не означатиме, що Америка якимось чином змінює своє ставлення до підтримки України.

Таку позицію висловив у середу під час онлайн-брифінгу радник Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні я не маю планів для оголошення щодо представництва (США - ред.) на Саміті миру», - відповів Кірбі на запитання, чи буде представлений президент Байден на саміті у Швейцарії і якщо ні, то хто буде з американської адміністрації.

Крім того, Кірбі зауважив, що «хто би не представляв Сполучені Штати на Саміті миру, не можна сказати, що США не підтримують України». Він також підкреслив, що в будь-якому разі не можна сказати, що президент Байден не підтримує Україну.

«Від самого початку цього конфлікту жоден інший лідер не зробив і не продовжує робити стільки, скільки робить президент Байден, аби бути певними, що Україна має все необхідне для захисту від російської агресії», - додав Кірбі.

За його словами, жоден інший лідер не зробив стільки для взаємодії з Україною: як для забезпечення негайних оборонних потреб, так і для зміцнення ЗСУ на довгу перспективу.

Читайте також: Зеленський подякував Генсеку ООН за підтримку Саміту миру

«Як би не виглядало завершення війни, вони (народ України – ред.) все одно матимуть довгий кордон із Росією. І це кордон, який їм потрібно буде захищати. І президент взяв зобов’язання перед Україною бути поруч із ними на далеку перспективу», - зазначив Кірбі.

Він також підтвердив, що Сполучені Штати підтримують Українську формулу миру, представлену президентом Зеленським у 2022 році.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні речниця Білого дому заявила, що Сполучені Штати будуть представлені на Глобальному саміті миру 15-16 червня у Швейцарії. Водночас, вона відмовилася уточнити, чи очолюватиме делегацію США президент Джо Байден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-