Для самооборони немає географічних кордонів - МЗС Нідерландів

Для самооборони немає географічних кордонів - МЗС Нідерландів

Укрінформ
Нідерланди вважають, що Україна має право використовувати надану їй зброю на російській землі, якщо йдеться про самооборону країни. Країна також працює зі США щодо якомога швидшої передачі F-16 для України.

Про це міністерка закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот заявила перед початком неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Празі, передає кореспондент Укрінформу.

«Загальний принцип, який ми застосовуємо - коли ідеться про самооборону, то немає географічних кордонів для використання систем озброєнь», - сказала вона. 

«У рамках статті 51 Статуту ООН є право на самооборону, тож якщо ці умови виконані, реально використовувати цю зброю також на російській землі», - уточнила міністерка, додавши, що необхідно «бути творчими в підтримці України в цій боротьбі, щоб виграти війну проти Росії». 

За її словами, Нідерланди також працюють з «американцями над тим, щоб зробити швидше доступними старіші версії F- 16».

Читайте також: Україна має право бити по території Росії, це самооборона - міноборони Нідерландів

«Ми дійсно робимо все можливе, щоб F-16 якнайшвидше з'явився в небі України», - відзначила Ганке Брюїнс Слот.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Україна має право на використання зброї проти військових цілей у Росії, наголосивши, що деякі союзники по НАТО не запроваджували жодних обмежень на використання Україною зброї для самооборони проти законних військових цілей на території Росії та очікують, що Україна робитиме це із дотриманням міжнародного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-