Глава МЗС Естонії: Ми повинні дати Україні свободу захищати себе

Глава МЗС Естонії: Ми повинні дати Україні свободу захищати себе

Укрінформ
Естонія завжди вважала, що Україна має всі законні підстави застосовувати зброю для захисту себе, а також для ударів по військовій інфраструктурі Росії. Вона сподівається, що інші країни-члени НАТО знімуть обмеження щодо можливості України відповідати на агресію Росії.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це перед початком неформальної зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Празі заявив естонський міністр Маргус Тсахкна.

«Я дуже сподіваюся, що інші країни знизять ці обмеження для України. Ми повинні дати Україні свободу захищати себе», - заявив міністр.

«З першого дня ми дотримуємося позиції, що Україна має всі законні підстави використовувати зброю для захисту себе, а також застосовувати її на території Росії, якщо в цьому є потреба, націлюючи її на військову та стратегічну інфраструктуру», - пояснив Тсахкна.

За його словами, необхідно вирішити, якими будуть наступні кроки щодо наближення членства України НАТО, тож «дуже важливо, щоб підтримка НАТО у Вашингтоні була більшою, ніж це було у Вільнюсі».

Естонія також вважає, що всім країнам НАТО можливо витрачати 0,25% свого ВВП упродовж наступних чотирьох років на підтримку України.

Читайте також: Україна має право на використання зброї проти військових цілей у Росії - Столтенберг

«Разом це 120 мільярдів євро на рік, і цього буде достатньо для України, щоб відсунути Путіна назад», - сказав міністр.

«Ця цифра - 0,25 відсотка від ВВП стає дедалі популярнішою, і я думаю, що сьогодні ми також обговоримо це питання. Ці довгострокові зобов'язання є важливими і досяжними, тому я гадаю, що це прийнятне рішення для всіх», - підкреслив він.

Як повідомлялось, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг сьогодні у Празі, перед початком неформальної зустрічі міністрів закордонних справ НАТО заявив, що дозвіл для України на використання поставленої зброї проти військових цілей на території Росії не робить союзників по НАТО стороною конфлікту, оскільки здійснюється відповідно до міжнародного права.

Фото: ERR

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-