Зеленський - про заяви Трампа щодо війни з РФ: Невже він хоче бути президентом-лузером?

Зеленський - про заяви Трампа щодо війни з РФ: Невже він хоче бути президентом-лузером?

Укрінформ
Наміри кандидата у президенти США Дональда Трампа завершити війну України та РФ завдяки поступкам Путіну можуть бути небезпечними не лише для України, але й для позиції США у світі.

Як передає Укрінформ, про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Guardian.

На думку глави Української держави, ймовірна домовленість Трампа з Путіним не зупинить російського диктатора.

"Я не розумію, невже він хоче бути президентом-лузером? Уявімо, що Трамп став президентом та вирішив закінчити війну за рахунок України. Наприклад, і якимось чином отримав підтвердження від Путіна, що це стоп, це все. Українці не будуть з цим миритися, але він може тоді сказати, що не дає нам жодної підтримки, а Україна без зброї не зможе воювати. Уявімо. І уявіть собі на секунду, що після цього Путін піде далі. То ким для всього світу буде цей президент США?", - сказав Зеленський.

Читайте також: Джуліані під час святкування ювілею вручили обвинувачення у фальсифікації виборів у США

Зеленський заявив, що у разі перемоги Путіна президент США виглядатиме слабким. Йдеться не лише про особисті якості американського лідера, але й про інституційність США.

"І тоді Путін піде далі, розуміючи, що США вже не такий великий гравець. І тоді на арену вийдуть інші авторитарні лідери інших країн. І ось вам і припинення вогню, і початок того, про що всі бояться говорити. Це третя світова війна", - заявив Президент України.

Читайте також: Почекаємо на Трампа? Чому повернулася тема мирних перемовин із РФ

Як повідомляв Укрінформ, Дональд Трамп неодноразово висловлювався щодо війни в Україні. Зокрема, він пообіцяв «дуже швидко» зупинити війну в Україні у разі перемоги на президентських виборах цього року.

Після цього Президент України Володимир Зеленський запросив Трампа здійснити візит до Києва. Зеленський також заявляв раніше, що Україна не буде віддавати РФ свої території.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-