Сигнал без позитива: Зеленський відреагував на відмову Китаю взяти участь у Саміті миру

Сигнал без позитива: Зеленський відреагував на відмову Китаю взяти участь у Саміті миру

Укрінформ
Україна без позитива сприймає той факт, що Китай не братиме участь у Глобальному саміті миру у Швейцарії.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський під час спілкування з представниками іноземних ЗМІ на полях конференції «Діалог Шангрі-Ла».

«Ми без позитива сприймаємо сигнал Китаю щодо того, що вони не будуть брати участь у Саміті миру. Якщо будуть пропозиції від Китаю та Бразилії, безумовно, Україна, як жертва цієї війни, мала повне право ініціювати шлях до закінчення війни. Саме ми повинні ініціювати, бо ми знаємо всі кризи, які принесла Росія своєю війною на територію України. При всій повазі, ні Китай, ні Бразилія, ні будь-хто не орієнтуються до кінця, що принесла Росія цією війною», - сказав Зеленський.

Читайте також: США очікують від Саміту миру консолідації навколо справедливого завершення війни

Він зауважив, що Україна запросила і Китай, і Бразилію до участі у саміті.

«Ми готові були чути думку кожної з країн, але на нашій платформі, яка організована нами спільно зі швейцарською стороною», - підкреслив Зеленський.

Він також додав, що за підтримки Китаєм Росії війна буде довшою.

Як повідомляв Укрінформ, за словами речниці МЗС КНР Мао Нін, Китай не братиме участь у Глобальному саміті миру у Швейцарії, оскільки він не відповідає очікуванням країни, які передбачають участь у заході і Росії, і України.

Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії. Президент Володимир Зеленський заявив, що вже 90 країн підтвердили свою участь у Глобальному саміті миру.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-