Зеленський: Завдяки Глобальному саміту можемо реально наблизити справедливий мир

Зеленський: Завдяки Глобальному саміту можемо реально наблизити справедливий мир

Відео
Укрінформ
Завдяки Глобальному саміту миру можна реально наблизити довготривалий і справедливий мир для України.

Про це у Фейсбуку заявив Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

«Завдяки Глобальному саміту миру можемо реально наблизити довготривалий і справедливий мир для України», – зазначив Президент.

Одним із ключових кроків на цьому шляху, вказав він, є повернення полонених і депортованих, зокрема дітей, викрадених Росією на окупованій частині України та вивезених з рідної землі

«Росія вбиває, руйнує, намагається знищити наше майбутнє. Але ми сильніші. Маємо зробити все від нас залежне, щоб кожна українська дитина була вдома – щаслива, з рідними та в безпеці», – наголосив Зеленський.

За його словами, світ має достатньо сили, достатньо лідерства, «щоб допомогти й відновити справедливість, повернувши українців та українок – маленьких і дорослих – додому».

Читайте також: Участь у Саміті миру підтвердили 107 країн та міжнародних організацій - Никифоров

Як повідомлялося, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська Формула миру – дипломатичний механізм, який пропонує наша держава для досягнення справедливого закінчення розв’язаної Росією війни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-