Спікер Джонсон планує обговорити з Білим домом зняття усіх обмежень із ЗСУ на американську зброю

Спікер Джонсон планує обговорити з Білим домом зняття усіх обмежень із ЗСУ на американську зброю

Укрінформ
Спікер Палати представників США Майк Джонсон вважає, що нинішніх часткових дозволів для ЗСУ на використання американської зброї від адміністрації президента Джо Байдена, недостатньо.

Про це він сказав у коментарі Голосу Америки у кулуарах Конгресу, передає Укрінформ.

За словами Джонсона, Вашингтон повинен перестати «займатись мікроменеджментом воєнних зусиль в Україні», а сам спікер планує порушити це питання у розмові з адміністрацією Білого дому.

«Я не вважаю, що ми повинні займатися мікроменеджментом воєнних зусиль в Україні. Я вважаю, що нам потрібно дати їм зброю, необхідну для захисту, і для того, аби дати відсіч росіянам. Я не погоджуюсь з президентом у цьому. Я вже говорив про це, і буду говорити знову. Ми будемо вести розмови з Білим домом про це», - заявив спікер.

Читайте також: Заява Джонсона про атаки по Росії зброєю США зумовлена виборами, а не проукраїнськістю - експерт

Як повідомляв Укрінформ, раніше лідери Демократичної партії у Палаті представників також висловили сподівання, що усі обмеження на використання зброї США проти Росії будуть зняті.

Державний секретар США Ентоні Блінкен офіційно підтвердив, що президент Джо Байден надав дозвіл для України бити американською зброєю по військових об’єктах на території РФ.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-