МЗС у річницю підриву Росією Каховської ГЕС закликає світ запобігти новим техногенним катастрофам

МЗС у річницю підриву Росією Каховської ГЕС закликає світ запобігти новим техногенним катастрофам

Укрінформ
Недостатня реакція світової спільноти на теракт Росії на Каховській ГЕС призвела до посилення терористичних атак на інші об’єкти гідрогенерації та енергетики в Україні, які тривають досі.

Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ з агоди річниці теракту на греблі Каховської ГЕС, передає Укрінформ. 

У зовнішньополітичному відомстві зазначили, що підрив російськими військами Каховської ГЕС є найбільшою техногенною катастрофою від часів вибуху на Чорнобильській АЕС.

«Руйнування Каховської ГЕС спричинило низку катастрофічних наслідків. Зокрема, для населення регіону, довкілля, інфраструктури, водозабезпечення, сільського господарства, забезпечення Запорізької АЕС та всієї енергетики України загалом… На жаль, недостатня реакція світової спільноти на теракт Росії на Каховській ГЕС рік тому призвела до посилення терористичних атак на інші об’єкти гідрогенерації та енергетики загалом, які тривають і нині», - заявили дипломати.

У МЗС закликали міжнародну спільноту зробити все можливе, щоб не допустити нових техногенних катастроф на об’єктах критичної інфраструктури.

Як повідомлялося, 6 червня 2023 року Росія здійснила теракт на греблі Каховської ГЕС, окупованій з початку повномасштабного вторгнення. Російські військові підірвали зсередини вже заміновану станцію та знищили її.

Читайте також: Росія має понести відповідальність за підрив Каховської ГЕС - Зеленський

Унаслідок неконтрольованого витоку води було підтоплено 49 населених пунктів Херсонщини, у тому числі 17 на тимчасово окупованій території. За даними поліції, 33 людини загинули, 28 були поранені, 158 осіб зникли безвісти, місце перебування 64 із них встановили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-