Сійярто заявив, що візьме участь у Саміті миру

Сійярто заявив, що візьме участь у Саміті миру

Укрінформ
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто оголосив, що візьме участь у Глобальному саміті миру в Швейцарії 15-16 червня.

Про це він сказав у четвер, перебуваючи на економічному форумі у Санкт-Петербурзі (РФ), передає Укрінформ з посиланням на Telex

За словами Сійярто, Угорщина «виступає на боці миру і братиме участь у будь-якому заході, де мир стоїть на порядку денному». Водночас він вчергове висловив розчарування тим, що на саміт не запросили Росію.

«Ми вважаємо, що реальні результати були б досягнуті, якби всі були за столом переговорів. Цього разу це не так, але оскільки ми поважаємо мирні зусилля швейцарців, ми візьмемо участь на рівні міністра закордонних справ», – сказав глава МЗС Угорщини.

Читайте також: Світова більшість на саміті у Швейцарії має змусити Росію йти до миру - Україна в ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії. Участь у саміті підтвердили понад 100 країн і міжнародних організацій.

Українська Формула миру – дипломатичний механізм, який пропонує наша держава для досягнення справедливого закінчення розв’язаної Росією війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-