Україна завжди матиме підтримку США та союзників - Байден

Україна завжди матиме підтримку США та союзників - Байден

Укрінформ
Україна зараз захищає свободу і демократію так само, як союзні війська робили це 80 років тому, і вона завжди матиме підтримку США та союзників.

Про це президент США Джо Байден заявив під час церемонії у Франції, присвяченій 80-й річниці висадки союзників у Нормандії, передає кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати, НАТО і коаліція з більш ніж 50 країн підтримують Україну. Ми не відступимо», - заявив Байден.

Він висловив переконання, що Україна «ніколи не відступить, що б не відбувалось», і наголосив на величезних втратах Росії у розв'язаній нею війні. «Цифри приголомшують: 350 тисяч російських військовослужбовців загинули або були поранені, майже мільйон людей залишили Росію», - сказав глава Білого дому.

Водночас, за його словами, автократи світу пильно спостерігають за тим, чи не спустить світ цю незаконну агресію на гальмах.

«Цього не можна допустити. Здатися на поталу бандитам, вклонитися диктаторам - це немислимо», - наголосив Байден.

Читайте також: Невизначеність США щодо ударів по РФ сприяє обстрілу міст України російськими літаками - ISW

Американський лідер підкреслив, що демократія не буває гарантованою, а свобода - безкоштовною, кожне покоління має відстоювати і боротися за неї. У цьому зв'язку він провів паралелі з подіями 80-річної давнини.

«У їхньому поколінні, у годину випробувань, союзні війська виконали свій обов'язок. Тепер перед нами стоїть питання, чи виконаємо ми свій обов'язок у свій час випробувань. Ми живемо в час, коли демократія в усьому світі перебуває під більшою загрозою, ніж будь-коли після закінчення Другої світової війни», - наголосив президент США.

Як повідомляв Укрінформ, король Великої Британії Чарльз ІІІ і президент Франції Еммануель Макрон відкрили урочистості з нагоди річниці висадки союзних військ у Нормандії. По обіді на пляжі Омаха в Сен-Лоран-сюр-Мер відбудеться міжнародна церемонія, де зберуться близько 4 500 осіб, в тому числі 200 ветеранів. У ній візьмуть участь також близько двадцяти іноземних глав держав і урядів, зокрема і Президент України Володимир Зеленський.

Фото: White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-