Зброя і відновлення електромереж: Байден про новий пакет допомоги Україні на $225 мільйонів

Зброя і відновлення електромереж: Байден про новий пакет допомоги Україні на $225 мільйонів

Укрінформ
США виділяють Україні новий пакет допомоги на $225 мільйонів, які підуть, зокрема, і на відновлення електромереж.

Про це заявив президент США Джо Байден під час зустрічі із Президентом України Володимиром Зеленським, передає кореспондент Укрінформу

«Я оголошував про шість пакетів значного фінансування. Я також виділяю додатковий пакет. $225 мільйонів, які зокрема підуть і на відновлення електромереж. Ми ніколи не залишимо вас. Я вас запевняю, ми будемо стояти із вами», - підкреслив Байден.

Як уточнили у Пентагоні, до пакета увійшли гаубиці 155-мм калібру, гусеничні бронетранспортери М113, патрульні катери, причепи для перевезення важкої техніки, 81-мм мінометні системи, боєприпаси до реактивних систем HIMARS, ракети до зенітних комплексів Hawk, артилерійські снаряди калібру 155 мм і 105 мм, ПЗРК Stinger, протитанкові системи Javelin і AT-4, боєприпаси до стрілецької зброї та гранати, підривні заряди, прилади нічного бачення й запчастини, інше допоміжне обладнання.

Читайте також: Остін про дозвіл США завдавати ударів по Росії: Це принесе Україні багато користі

За словами Байдена, Україна заслуговувала на аплодисменти, що пролунали під час церемонії в Нормандії. «Ви продовжуєте стояти, ви продовжуєте боротися, і це вражає», - наголосив він.

Як передавав Укрінформ, у Парижі почалися переговори Зеленського із Байденом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-