США закликали країни в ООН підтримати прагнення України на Саміті миру

США закликали країни в ООН підтримати прагнення України на Саміті миру

Укрінформ
Сполучені Штати закликали міжнародну спільноту в ООН підтримати прагнення та позицію України під час Глобального саміту миру у Швейцарії.

Про це заявив у п’ятницю на засіданні Ради Безпеки ООН заступник постійного представника США при Організації Роберт Вуд, передає кореспондент Укрінформу.

«Участь міжнародної спільноти в майбутньому Саміті миру для України, який приймає Швейцарія, матиме вирішальне значення для забезпечення нашої спільної мети – підтримання міжнародного миру та безпеки. Ми закликаємо всі країни підтримати прагнення України до справедливого й тривалого миру, що відповідає принципам і цілям Статуту ООН», - заявив американський дипломат.

Він зазначив, що наступ РФ на Харків, а також продовження атак на мирні міста, ураження енергооб’єктів, житлових будинків, торговельних центрів в Україні лише підкреслює, що Путін не зацікавлений у мирі.

«Це також нагадує про його відданість незаконній завойовницькій війні – попри приголомшливі втрати», - додав представник США.

У цьому зв’язку дипломат висловив жаль, що Росія не підтримала переговори та готовність до тривалого миру.

«Ми сподіваємося, що це зміниться і дасть змогу успішно провести другий саміт уже за (конструктивною – ред.) участю Росії»,- зазначив представник США.

Він також наголосив, що Сполучені Штати підтримуватимуть Україну в її прагненні до справедливого й міцного миру, заснованого на положеннях Статуту ООН.

Читайте також: Росія найбільше працює на підрив Саміту миру в Азії, Африці й Латинській Америці - Кулеба

«Ми продовжимо закликати до встановлення справедливості для жертв цієї загарбницької війни та домагатися відповідальності винних», - заявив представник США.

Як повідомляв Укрінформ, проведення Глобального саміту миру заплановане на 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська формула миру – це дипломатичний механізм, який пропонує держава для досягнення справедливого закінчення розв’язаної Росією війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-