Зеленський - у Парижі: Російський терор в Україні є свідченням того, що битва за Європу досі триває

Зеленський - у Парижі: Російський терор в Україні є свідченням того, що битва за Європу досі триває

Відео
Укрінформ
Російський терор в Україні – свідчення того, що битва за Європу досі триває.

Про це під час спільної пресконференції з Президентом Франції Еммануелем Макроном сказав Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

"Цими днями у Франції, в Нормандії, у багатьох інших місцях світу згадували героїзм людей у час Другої світової війни. І кожен розуміє заради чого був той героїзм. На Омаха-біч ми всі могли побачити, як це тоді було, бачили документальну хроніку, чули у спогадах. І всі ці кадри, всі ті емоції дуже нагадували через що проходять наші чоловіки, жінки, наші воїни на фронті наші люди в прифронтових містах, громадах, і усюди в Україні, де життя зазнає ударів російського терору. Все це – чітке свідчення того, що битва за Європу досі триває. Досі майбутнє наших з вами народів не визначено. І саме це належить зробити нам з вами - Україні, Франції, нашим союзникам. Європа має залишатися простором миру, простором свободи, а не насильства чи ненависті, які поширюють такі режими, як російський", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський зустрівся із Макроном

Як зазначив Президент України, спільними зусиллями це може бути забезпечено, і свідченням тому є ставлення Франції та французького народу до України і українців.

Глава держави подякував Президенту Франції, народу Франції за підтримку України, за увагу і турботу про те, що Україні вдалося захистити себе і усіх європейців.

"Свобода - це не просто слова на папері, навіть найбільш важливих конвенцій та декларацій. Не щось таке, що люди отримують у спадок від своїх батьків чи у подарунок від когось іншого. Свобода – це дуже крихке і дорогоцінне відчуття, що ми всі, так чи інакше, поєднані чимось невидимим, але надзвичайно сильним. І особливо це проявляється тоді, коли ми захищаємо себе. Хто відстояв свою свободу, свої права, свою незалежність, свою гідність, цим зміцнює свою свободу і свободу того, хто поруч. Свобода має таку властивість и і поширюватися від людини до людини", - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, під час візиту президента України Володимира Зеленського до Франції підписано дві угоди щодо підтримки ключових секторів економіки та критичної інфраструктури на загальну суму 650 мільйонів євро.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-