Підтримкою України союзники демонструють світові свою силу - Байден

Підтримкою України союзники демонструють світові свою силу - Байден

Укрінформ
Сполучені Штати і Франція підтримують Україну у її війні проти путінської агресії, демонструючи світові силу союзників.

Про це заявив президент США Джо Байден у суботу, виступаючи разом із президентом Еммануелем Макроном за підсумками французько-американських переговорів, передає кореспондент Укрінформу.

«Цього тижня ми ще раз продемонстрували світу силу союзників – чого ми можемо досягти, коли діятимемо спільно, - сказав Байден. – Саме це ілюструють відносини між Францією та США. Ми бачимо це на прикладі України: наші обидві країни підтримують український народ, який бореться з жорстокою путінською агресією».

Байден нагадав, що напередодні оголосив про виділення Україні нової допомоги в галузі безпеки на 225 млн доларів. Це вже шостий пакет, який США надають відтоді, як на початку цього року було ухвалено закон про національну безпеку, сказав він.

«Шкода, що ми не змогли зробити це на пів року раніше, але домоглися цього, виділивши Україні додаткову допомогу в розмірі 61 млрд доларів», – додав президент США.

Він подякував Франції та європейським союзникам за їхню лідерську позицію у підтримці України, нагадавши, що ЄС виділив на це понад 107 млрд доларів від початку повномасштабної війни.

Читайте також: США і Франція продовжать взаємодію, щоби забезпечити підтримку України - Остін

«Ми знаємо, що сталося б, якби Путіну вдалося підкорити Україну. Путін не зупиниться на Україні. Йдеться не лише про Україну, йдеться про набагато більше, ніж Україна. Уся Європа під загрозою. Ми не дозволимо цьому статися. Сполучені Штати стоять поруч з Україною», – зазначив він.

Як повідомлялося, у Франції Байден узяв участь у церемонії, присвяченій 80-й річниці висадки союзників у Нормандії. У п’ятницю він провів двосторонню зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським.

Фото: Ludovic MARIN/Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-