Найєм іде з посади голови Держагентства відновлення

Найєм іде з посади голови Держагентства відновлення

Укрінформ
Мустафа Найєм заявив, що йде з посади голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Фейсбуці.

"Я залишаю посаду голови Агентства відновлення. Рішення прийняв самостійно через системні перешкоджання, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати свої повноваження", - зазначив Найєм.

Він пояснив, що, "починаючи з листопада минулого року, команда агентства почала стикатися з постійною протидією, спротивом та створенням штучних перешкод".

Зокрема, за словами Найєма, був скасований бюджет на проєкти з відновлення та утримання доріг.

Також, заявив він, "нас почали "кошмарити" бюрократією, коли документи на оплату захисних споруд, фортифікацій або відновлення погоджувалися в уряді місяцями, поверталися по шість-вісім разів з безглуздими зауваженнями, затримувалися по декілька місяців, а деякі не погоджені й досі. Прямо зараз уряд вже третій місяць не погоджує виплату майже 150 млн євро, які були запозичені державою у ЄІБ для критично важливих проектів, у тому числі, водогону та захисту енергетики".

Читайте також: Уряд звільнив заступника голови Держагентства відновлення Євгена Кузькіна

Крім того, підкреслив Найєм, "з початку року агентству суттєво обрізали заробітну плату - левовій частині працівників було зрізано до 68% зарплати", при цьому "у нас не було космічних зарплат - старший спеціаліст агентства отримував трохи більше 30 тисяч гривень, а зараз - 14. Внаслідок цього з початку року ми вже втратили 25% нашого колективу".

Найєм додав, що виконуватиме обов’язки голови агентства до прийняття рішення урядом про звільнення і передасть справи наступникам.

Як повідомлялось, 27 січня 2023 року Мустафа Найєм, який до того був заступником міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, очолив Держагенство відновлення та розвитку інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-