До Києва прибула глава Міноборони Нідерландів

До Києва прибула глава Міноборони Нідерландів

Укрінформ
До України з візитом прибула міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Провів зустріч у Києві з міністеркою оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен. Насамперед подякував за підтримку в посиленні української протиповітряної оборони. Відзначив ініціативу Нідерландів щодо спільного з партнерами постачання Україні ЗРК Patriot. Також очікуємо на якнайшвидшу передачу літаків F-16, які допоможуть захистити людей та інфраструктуру", - написав він.

Шмигаль зазначив, що під час зустрічі "обговорили з пані міністром спільні оборонні виробництва та обмін технологіями". Також серед тем був Глобальний саміт миру у Швейцарії. Він підкреслив, що Україна ціну те, що Нідерланди будуть представлені на найвищому рівні.

Читайте також: Нідерланди інвестують €400 мільйонів у виробництво бойових машин для України

"Ще одна важлива тема — євроатлантична інтеграція України. Покладаємось на активну адвокацію Нідерландів у подальшій роботі з ключовими партнерами Альянсу щодо всебічної підтримки нашої держави", - додав прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони Нідерландів інвестує 54 мільйони євро у розширення своїх потужностей з виробництва військових безпілотників, щоб допомогти Україні.

Фото: Телеграм / Денис Шмигаль

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-