США і Польща допоможуть Україні протидіяти кремлівській дезінформації

США і Польща допоможуть Україні протидіяти кремлівській дезінформації

Укрінформ
У понеділок США оголосили, що разом з Польщею створюють комунікаційну групу, щоб допомогти Україні протистояти російській дезінформації.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ. 

Як зазначається, про створення Української комунікаційної групи, «щоб підтримати Україну в боротьбі з російською агресією в інформаційному просторі», заявив Центр глобальної взаємодії Державного департаменту США, який працює над висвітленням дезінформації з боку ворожих держав.

Польські офіційні особи все частіше заявляють, що Польща також є об'єктом саботажу та інших підривних заходів з боку російських спецслужб.

Державний департамент заявив, що нова група об'єднає союзників для «обміну повідомленнями, сприяння точному інформуванню про повномасштабне вторгнення Росії, посилення голосу України та викриття кремлівських інформаційних маніпуляцій».

За даними Держдепу, Кремль неодноразово використовував брехню і маніпуляції, вигадуючи фальшиві приводи для свого невиправданого вторгнення в Україну, а також щоб спробувати підірвати світову солідарність з українським народом.

Читайте також: Париж, Берлін і Варшава закликали подвоїти зусилля для боротьби з дезінформацією РФ

Польща є членом НАТО, і вона була хабом для західного озброєння, що надсилається в Україну. Вона також прихистила значну кількість українців, які втекли від повномасштабного вторгнення Росії в лютому 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, офіційний Вашингтон висловив високий рівень стурбованості у зв’язку з поширенням Кремлем дезінформації як у РФ, так і за кордоном, що має потенційний вплив на демократичні процеси у Європі й США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-