Ukraine Facility: у Німеччині вказали на важливість координації при виконанні Плану України

Ukraine Facility: у Німеччині вказали на важливість координації при виконанні Плану України

Укрінформ
Координація всередині українського уряду щодо виконання Плану України для реалізації програми Ukraine Facility останнім часом значно поліпшилася, однак потрібно тісніше взаємодіяти з місцевими громадами та донорською спільнотою.

Про це заявив державний секретар Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини Йохен Фласбарт на Міжнародній конференції з відновлення України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він зазначив, що передбачена Планом України для реалізації програми Ukraine Facility матриця реформ містить майже тисячу вимог, які треба виконувати, тож на майбутнє координація є ключовою.

«Всередині українського уряду вже було досягнуто значного прогресу – як людина ззовні, можу сказати, що якість координації всередині органів української влади раніше не була такою, як та, що відбувалася протягом останніх місяців. Але потрібна більш вертикальна координація в Україні на субнаціональному рівні. Зокрема, з нашої точки зору, і я знаю, що інші партнери її поділяють, децентралізація, надання прав місцевим громадам є дуже важливими у багатьох сенсах», - сказав Фласбарт.

Він додав, що важливою також є координація українського уряду з донорською спільнотою.

Підсумовуючи, держсекретар міністерства зазначив, що урядовий План дає змогу відстежувати стратегічний шлях України.

«Ця стратегія потрібна, тому що, зрештою, кошти (програми Ukraine Facility – ред.) все одно є обмеженими, і треба уникнути марнування фінансових ресурсів через те, що ми не будемо вкладати їх у належній послідовності або пов’язувати витрати на відбудову з нинішніми форматами співпраці. Все це тепер існує, і тепер це просто треба зробити», - резюмував Фласбарт.

Читайте також: Ukraine Facility: Єврокомісія прогнозує збільшення ВВП України на 6,2% при виконанні плану

Як повідомлялося, Європейський Союз 14 травня остаточно схвалив План України, необхідний для реалізації програми Ukraine Facility обсягом 50 млрд євро.

Уряд України 18 березня ухвалив План реформ для Ukraine Facility. Він визначає 69 реформ та 10 інвестицій, розбитих на 146 якісних та кількісних індикаторів. Ці реформи охоплюють 15 сфер, зокрема енергетику, сільське господарство, транспорт, "зелений" та цифровий перехід, людський капітал, а також державні підприємства, бізнес-середовище, державні фінанси та децентралізацію.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-