Україні слід уникати корупційних скандалів і спрощувати бюрократичні процедури - експерти

Україні слід уникати корупційних скандалів і спрощувати бюрократичні процедури - експерти

Укрінформ
Сила України в тому, що вона проводить реформи навіть під час повномасштабної війни, саме тому необхідно уникати корупційних скандалів, щоб зберегти підтримку міжнародних інституцій, які, своєю чергою, пояснюють своїм суспільствам, чому потрібно допомагати України далі.

Про підзвітність та ефективність української влади дискутували під час сесії «Право власності, прозорість і чесність у відновленні» в другий день Міжнародної конференції з відновлення України в Берліні, передає кореспондент Укрінформу.

«Важливо, щоб українська влада була передбачуваною, підзвітною та ефективно співпрацювала з міжнародною спільнотою, щоб наші друзі також могли пояснити своїм суспільствам, чому вони повинні продовжувати підтримувати Україну і сприяти нашій перемозі», - зазначила співзасновниця Міжнародного центру перемоги України та член правління ГО «Центр протидії корупції» Олена Галушка.

За її словами, будь-який тиск на українських реформаторів дуже погано сприймається міжнародною спільнотою, які є основними донорами, завдяки яким Україна тримає оборону в цій геноцидній війні.

«Наша сила на міжнародній арені полягає в тому, що ми є демократією, яка проводить реформи навіть під час повномасштабної війни. Це щось надзвичайно безпрецедентне, і це те, що зустрічає велику симпатію з боку людей», - пояснила вона.

Галушка вважає, що необхідно зберегти цю солідарність та уникати будь-яких неприємних історій. «Тому що є дуже багато людей, які шукають виправдання, щоб перестати підтримувати Україну», - додала вона.

Читайте також: У Києві СБУ затримала доньку ексмера Полтави, яка піарила «Єдину Росію»

На думку Енн Лі, генерального директора міжнародної благодійної організації CORE, Україні необхідно змінювати суспільну культуру, щоб «корупція не стала частиною звичайної ділової активності».

«На кожному рівні ми бачимо, як сильно корупція руйнує соціальний капітал і довіру, що лежить в основі кожної соціальної взаємодії не лише в економіці, а й у самому суспільстві, натомість дуже потрібно, щоб українці були згуртованою та здоровою спільнотою», - наголосила Лі.

Організація CORE співпрацює в Україні з громадами, міськими головами та міністерствами. Енн Лі наголошує, що в режимі надзвичайної ситуації, в якому відбувається робота, необхідно спрощувати бюрократичні процедури.

«Ми звикли працювати в кризових ситуаціях, однак системи і процеси, які є дуже бюрократичними, створюють певні труднощі, в той час як необхідно працювати швидко, гнучко і надавати громадам можливість приймати рішення», - сказала вона.

«Тож наша рекомендація - це спрощення цих бюрократичних процесів заповнення документації та інших речей у тих випадках, коли йдеться про терміновість і надзвичайні ситуації. Це можна зробити на рівні політики держави та пояснити міжнародним організаціям», - підсумувала Лі.

Як повідомляв Укрінформ, Конференція з відновлення України – Ukraine Recovery Conference – це дводенний захід, у якому беруть участь понад 2 тисячі політиків, дипломатів, представників бізнесу, муніципалітетів, громадянського суспільства з 60 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-