Раді пропонують запровадити «економічне бронювання»

Раді пропонують запровадити «економічне бронювання»

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки, який включає концепцію економічного бронювання.

Про це повідомив голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Апарату Верховної Ради.

«Днями ми зробили ще один критичний крок, який захищає інтереси українських виробників - ми разом з колегами зареєстрували проєкт закону про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки (реєстр. №11331), який має допомогти долати ті виклики, які виникли в українських виробників через повномасштабне вторгнення», - поінформував він.

За його словами новий законопроєкт передбачає вичерпний перелік інструментів та механізмів, за якими держава зможе підтримувати українського виробника, а саме пропонується визначатити перелік стратегічних галузей промисловості України, створити Державний фонд розвитку промисловості, який надаватиме позики, гранти та іншу допомогу перспективним проектам, запровадити систему спеціальних інноваційних та інвестиційних контрактів між Урядом та інвесторами.

Водночас пропонується впровадити для критичних технологій програму співфінансування проєктів на пільгових умовах.

Читайте також: Від мобілізації заброньовані 90% рятувальників і поліцейських - Клименко

«У ці часи робота будь-якого бізнесу залежить від прогнозованості і перше питання, яке турбує більшість виробників сьогодні, - чи зможе він зберегти для себе критичних працівників? Тому, у законопроєкті ми заклали концепцію «економічного бронювання», яка дозволить зберегти для економіки важкозамінних спеціалістів», - наголосив Наталуха.

Депутат пояснив, що згідно з документом, кожен субʼєкт господарювання, який сплачує підвищений військовий збір у 20 000 грн на місяць за працівника – має можливість його забронювати.

«Законопроєкт - результат піврічної роботи величезної команди людей, яка невпинно 24/7 проводили консультації, моделювали різні сценарії та вели діалог, як з урядовцями, так і з бізнесом. Так, це амбітний крок, але саме він здатен забезпечити безперервну та прогнозовану роботу наших підприємств», - резюмував депутат.

Як повідомляв Укрінформ, у Верховній Раді напрацьовують концепцію бронювання працівників від мобілізації за додаткову плату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-