Україна закликала Намібію переглянути нейтральну позицію щодо агресії РФ

Україна закликала Намібію переглянути нейтральну позицію щодо агресії РФ

Укрінформ
Спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх закликав Намібію переглянути свою нейтральну позицію щодо російської агресії.

Про це повідомила пресслужба МЗС за підсумками робочого візиту Субха до міста Віндгук (Республіка Намібія), передає Укрінформ.

Як поінформували у зовнішньополітичному відомстві, спеціального представника України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх прийняв спікер Національної Асамблеї Пітер Катжававі. Крім цього, Субх зустрівся з в.о. директора Директорату країн Європи Міністерства міжнародних відносин та співробітництва Намібії Елвісом Шіведою.

“Намібійську сторону було закликано переглянути свою нейтральну позицію щодо російської агресії проти України та підтримати суверенітет і територіальну цілісність нашої держави у відповідності до Статуту ООН та основоположних норм міжнародного права, а також доєднатися до міжнародних зусиль, спрямованих на досягнення справедливого миру для України та світу”, - повідомили в МЗС.

Читайте також: Зеленський прибув з неанонсованим візитом до Саудівської Аравії та зустрівся зі спадкоємним принцом

Субх поінформував представників законодавчої та виконавчої гілок влади Намібії про ситуацію в Україні, триваючу російську збройну агресію, та наголосив на надзвичайній важливості першого Глобального саміту миру в Швейцарії як єдиного можливого шляху досягнення справедливого миру та припинення триваючої російської агресії.

Як повідомляв Укрінформ, Спеціальний представник України з питань Близького Сходу та Африки Максим Субх у ході робочого візиту до Замбії 11 червня провів разом із послом України у ПАР Любов’ю Абравітовою робочі зустрічі з представниками уряду та парламенту Замбії, під час яких розповів, зокрема, про важливість Саміту миру.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-