Путін не може диктувати Україні, що робити для досягнення миру - Остін

Путін не може диктувати Україні, що робити для досягнення миру - Остін

Укрінформ
Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Путін, який розв’язав агресію в Україні та окупував її території, не може диктувати свої умови щодо досягнення миру, натомість може закінчити війну прямо зараз своїм рішенням.

Таким чином глава Пентагону прокоментував у Брюсселі висловлені російським диктатором «миротворчі ініціативи», передає власний кореспондент Укрінформу.

«Путін окупував – незаконно окупував – суверенну українську територію. Він не може диктувати Україні, що вона має робити для досягнення миру»,- наголосив глава оборонного відомства США.

Він підкреслив, що такій поведінці диктаторів немає місця в цивілізованому світі.

Читайте також: Росія боїться справжнього миру: у МЗС відреагували на маніпулятивні заяви Путіна

«Ми не хочемо, щоби лідер однієї країни прокинувся та прийняв рішення, що хоче стерти кордони й анексувати територію свого сусіда. Це не той світ, у якому будь-хто з нас хоче жити»,- підкреслив Остін.

Водночас, глава Пентагону наголосив, що Путін може закінчити свою війну хоч сьогодні.

Читайте також: Столтенберг про ультиматум Путіна: Це не Україна має виводити свої війська

Як повідомляв Укрінформ, кремлівський лідер Володимир Путін у п’ятницю, під час виступу в МЗС своєї країни, заявив, що нібито «готовий до мирних переговорів». Однак, за його словами, для цього Україна має вивести власні війська з усіх окупованих росіянами областей, які Кремль називає «територією РФ», а також заявити про відмову від приєднання до НАТО.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-