Країни G7 погодилися, що Росія повинна заплатити за всі завдані Україні збитки – Шмигаль

Країни G7 погодилися, що Росія повинна заплатити за всі завдані Україні збитки – Шмигаль

Укрінформ
Прем‘єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна буде й надалі докладати зусиль, щоб Росія компенсувала все, що вона зруйнувала війною.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль написав у Телеграмі.

"Країни G7 погодилися, що Росія повинна заплатити за всі завдані Україні збитки. Зараз ця сума, згідно з оцінкою Світового банку, складає 486 млрд доларів. Ми будемо й надалі докладати зусиль, щоб Росія компенсувала все, що вона зруйнувала своєю війною", - зазначив Шмигаль.

Зокрема, за його словами, український уряд продовжує роботу над створенням Міжнародного компенсаційного механізму та інших правових інструментів.

Також в уряді наполегливо працюють далі над конфіскацією заморожених російських суверенних та приватних активів. Мова йде про те, щоб отримати всю суму, яка складає більше 300 млрд доларів.

"Маємо проміжний крок на цьому шляху. Україна отримає вже цього року 50 млрд доларів від країн G7 завдяки прибуткам від заморожених на Заході російських суверенних активів. Саме російські гроші мають стати ключовим джерелом довгострокового відновлення нашої держави", - підкреслив Шмигаль і подякував партнерам за тверду позицію та підтримку.

Читайте також: Країни G7 нададуть Україні $50 мільярдів за рахунок заморожених російських активів

Також Шмигаль подякував Президенту Володимиру Зеленському за лідерську роль, а також всім, хто працює над втіленням принципу "Росія заплатить".

Як повідомляв Укрінформ, країни "Групи семи" до кінця 2024 року нададуть Україні ще 50 мільярдів за рахунок використання заморожених російських активів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-