Гарріс про «мирні» ініціативи Путіна: Це не мир, а капітуляція

Гарріс про «мирні» ініціативи Путіна: Це не мир, а капітуляція

Укрінформ
Віцепрезидентка США Каміла Гарріс вважає пропозиції російського диктатора Володимира Путіна щодо умов миру в Україні пропозицією капітуляції, а не щирим шляхом до припинення війни.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Гарріс заявила під час виступу на Саміті миру в Швейцарії.

«Слід говорити правду: Путін закликає не до перемовин, а до капітуляції. Штати підтримують Україну», - сказала Гарріс.

Вона наголосила, що США «непохитно підтримують народ України, який протистоїть жорстокій російській агресії». «Ми віддані підтримці міжнародних правил й норм, захисту демократичних цінностей, протистоянню диктаторам й підтримці наших союзників та партнерів. Цей підхід забезпечував наш успіх та процвітання протягом багатьох поколінь й продовжує робити це. Цей підхід робить Америку сильною, підтримує безпеку американців та сприяє глобальній безпеці», - зазначила віцепрезидентка США.

Гарріс додала, що разом із президентом США й надалі «підтримуватиме Україну та підвищуватиме ціну для Росії». «Ми також продовжимо працювати над досягненням справедливого та тривалого миру на основі принципів Статуту ООН та волі українського народу», - зауважила вона.

Як повідомлялося, лідер країни-агресора РФ Володимир Путін, виступаючи в міністерстві закордонних справ РФ, знову повторив, що нібито «готовий до мирних переговорів», але для цього Україна має вивести свої війська з усіх окупованих росіянами регіонів, які Кремль називає «територією РФ», і повідомити про відмову від вступу в НАТО.

Фото: KEYSTONE/EDA/POOL/Michael Buholzer

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-