Мир має базуватися на територіальній цілісності України - Санду

Мир має базуватися на територіальній цілісності України - Санду

Укрінформ
Молдова докладатиме зусиль для відновлення в Україні миру, який базуватиметься на територіальній цілісності та суверенітеті України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила президентка Молдови Мая Санду під час пленарного засідання Саміту миру у швейцарському Бюргенштоці.

"Ми усі хочемо миру. Але що визначає мир? Ми знаємо, що не є миром. Капітуляція – це не мир. Окупація країни – це не мир. І це ніколи не може бути основою для миру. Хтось тут на цьому саміті вірить в те, що якщо відмовитися від частини своїх територій, то це забезпечить тривалий мир? Мир треба захищати усім нам. Ми потребуємо миру, який буде потужним. І ми маємо підтримувати Україну і далі на цьому шляху", - сказала вона.

Санду наголосила, що "Молдова й надалі докладатиме зусиль для відновлення миру в Україні, миру зі збереженням територіальної цілісності та суверенітету". "Молдова підтримує Формулу миру України", - додала вона.

Президентка Молдови також вказала на те, розширення Євросоюзу, "фундаментального проєкту миру", є запорукою тривалого миру.

"Я чітко хочу сказати: український мир – це мир Молдови. У цьому світі, який взаємопов’язаний, мир не може лише в одних країнах. У нас спільне майбутнє для всіх. Слава Україні", - завершила свій виступ Санду.

Читайте також: Мир в Україні має бути справедливим, без зміни кордонів - прем’єр Японії

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюргеншток в суботу вдень офіційно стартував перший Саміт миру за участі 100 делегацій – 92 країн і 8 міжнародних організацій.

Фото: KEYSTONE/EDA/POOL//Urs Flueeler

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-