Генпрокурор Костін не з'явився на засідання Ради

Генпрокурор Костін не з'явився на засідання Ради

Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін не з'явився на сьогоднішнє засідання Верховної Ради, де мав коментувати справу щодо незаконного збагачення свого заступника Дмитра Вербицького.

Про це інформує народний депутат від парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Парламент офіційно відправив генпрокурору запрошення зʼявитися сьогодні на 12:00. Генпрокурор вирішив не зʼявлятися на цей виклик і не пояснювати розслідування журналістів «Схем» та вже НАБУ щодо незаконного збагачення свого заступника Вербицького», - написав Железняк.

Пізніше народний депутат опублікував лист Костіна, адресований Голові ВР Руслану Стефанчуку, де генеральний прокурор пояснював причини своєї відсутності. Генпрокурор підкреслив, що у зв'язку із початком службового розслідування та іншими перевірками, які досі тривають, "видається доцільним відкласти обговорення у Верховній Раді України цієї ситуації до отримання результатів службового розслідування". За його словами, це дасть змогу забезпечити повноту та об'єктивність відповідної інформації.

"За фактами, оприлюдненими у медіа, щодо майна заступника Генерального прокурора Вербицького Д.А. мною призначено службове розслідування, яке на сьогодні триває. Одночасно проводиться перевірка з боку Національного агентства з питань запобігання корупції (далі - НАЗК) щодо способу життя відповідної посадової особи. Крім того, детективами Національного антикорупційного бюро України розпочато кримінальне провадження з приводу можливого незаконного збагачення Вербицького Д.А. за ознаками злочину, передбаченого ст. 368-5 КК України", - йдеться в оприлюдненому листі.

Читайте також: Завершилось розслідування у справі спроби підкупу Гринкевичем керівництва ДБР

Як повідомляв Укрінформ, журналісти програми «Схеми» оприлюднили розслідування, в якому йшлося про те, що Вербицький оселився в таунхаусі у котеджному містечку «Коник» у Києві, який придбав його племінник за довіреністю для одеського бізнесмена в шість разів дешевше від ринкової вартості.

У другому розслідуванні «Схеми» розповіли про дівчину Вербицького Христину Ільницьку, яка у 2024 році стала власницею нового Porsche і триповерхового котеджу в тому ж «Конику», загальна вартість яких - щонайменше ₴52 мільйони, хоча її сукупний дохід, прозвітований перед державою за останнє десятиліття, склав трохи більше ніж ₴360 тисяч.

Тоді у коментарі «Схемам» Вербицький заявив, що не допомагав Ільницькій фінансово, при цьому не спростував, що перебуває з нею у стосунках, але зазначив, що вони не мають сімейного характеру.

Фото: Андрій Костін/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-