Зеленський і маршалок Сейму Польщі обговорили захист українського неба

Зеленський і маршалок Сейму Польщі обговорили захист українського неба

Фото
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський і маршалок Сейму Республіки Польща Шимон Головня обговорили співпрацю для захисту українського неба.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

Глава держави подякував Польщі за всебічну допомогу Україні в протидії російській агресії та відзначив важливість підтримки України Сеймом.

«Дякую за польську адвокацію щодо українського майбутнього членства в ЄС. Ми справді відчуваємо цю підтримку з боку Польщі, і я сподіваюся на позитивне рішення Євросоюзу до кінця червня. Нам потрібна також ваша підтримка напередодні саміту НАТО», – зазначив Президент.

Зеленський розповів про ситуацію на фронті та про російський повітряний терор. Обговорили співпрацю для захисту українського неба.

Читайте також: Зеленський: Рішучість світу відкриває нові перспективи для відновлення нашої безпеки

Президент відзначив рівень співробітництва між парламентами двох країн та ініціативу щодо проведення в Білостоці саміту голів парламентів України, Польщі, Латвії, Литви й Естонії.

Окрему увагу приділили результатам Глобального саміту миру у Швейцарії, у якому взяв участь Президент Польщі Анджей Дуда, а також підготовці до підписання двосторонньої безпекової угоди.

Як повідомляв Укрінформ, в Україну вперше з офіційним візитом прибув маршалок Сейму Польщі Шимон Головня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-