Суд заборонив партію «Наш край» і передав її майно державі

Суд заборонив партію «Наш край» і передав її майно державі

Укрінформ
Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив позовні вимоги Міністерства юстиції та заборонив діяльність політичної партії "Наш край". Суд також постановив передати у власність держави майно, кошти й активи партії.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

Зазначається, що 19 червня 2024 року колегія суддів Восьмого ААС завершила розгляд адміністративної справи № 857/6/24 про заборону політичної партії "Наш край".

"Інформуємо про те, що судом задоволено позовні вимоги Міністерства юстиції України: заборонено діяльність політичної партії "Наш край"; майно, кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави", – йдеться у повідомленні.

Також у суді звертають увагу, що повний текст рішення по справі про заборону політичної партії буде оприлюднений на офіційних сайтах Міністерства юстиції та Верховної Ради.

Як повідомлялося, у травні поточного року Восьмий апеляційний адміністративний суд відкрив провадження за позовом Міністерства юстиції про заборону діяльності партії "Наш край".

14 травня 2022 року Президент Володимир Зеленський підписав закон, який розширює перелік підстав для заборони політичних партій через суд.

Відповідними підставами є виправдовування, визнання правомірною або заперечення збройної агресії проти України. Передбачається, що в разі заборони судом політичної сили її майно, кошти та інші активи переходять у власність держави.

Читайте також: Операція «Узурпація»: Як і навіщо Кремль намагається поставити під сумнів легітимність Зеленського

За даними руху "Чесно", "Наш край" – це проросійська політична партія, створена переважно з вихідців із колишньої "Партії регіонів". Партія зібрала багатьох колишніх політиків-регіоналів, а також місцевих керівників доби Віктора Януковича. "Наш край" неофіційно ще називали "партією мерів", оскільки від неї було обрано чимало міських голів на виборах 2015 року.

У червні 2022 року СБУ викрила схему, за якою голова партії та керівник її територіального осередку продавали прохідне місце до Верховної Ради за 2,5 млн дол.

Партія також входить до п’ятірки лідерів рейтингу держзрадників, які складає рух "Чесно". Як повідомляється, частина політиків від "Нашого краю" перейшли на бік окупантів на Донбасі та очолили окупаційні органи влади, зокрема в Рубіжному, Троїцькому, Новоайдарську.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-