Ймовірний витік інформації: комітет Ради проведе виїзне засідання в НАБУ

Ймовірний витік інформації: комітет Ради проведе виїзне засідання в НАБУ

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань антикорупційної політики проведе виїзне засідання, яке пройде у Національному антикорупційному бюро, у зв’язку з тим, що директор НАБУ Семен Кривонос у четвер відмовився прийти на засідання парламентського комітету.

Як передає Укрінформ, відповідну інформацію оприлюднив «Центр протидії корупції».

«Директор НАБУ Семен Кривонос відмовився прийти на анонсоване заздалегідь засідання антикорупційного комітету Верховної Ради. Тому комітет проведе виїзне засідання у НАБУ», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, голова антикорупційного комітету Ради Анастасія Радіна вважає, що участь у виїзному засіданні мають взяти журналісти і міжнародні партнери.

У ЦПК пообіцяли повідомити про дату виїзного засідання антикорупційного комітету у НАБУ.

Як повідомляв Укрінформ, 20 червня вранці директор НАБУ Семен Кривонос написав у Фейсбуці, що вважає передчасним обговорювати на засіданні Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики розслідування щодо ймовірного витоку інформації з НАБУ, оскільки розпочате досудове розслідування щодо ймовірного витоку інформації, яке здійснює Управління внутрішнього контролю бюро.

Крім того, на думку директора НАБУ, є недопустимим обговорювати проміжні та фінальні результати розслідування без участі керівника САП Олександра Клименка.

У свою чергу, очільниця антикорупційного комітету ВР Радіна стверджує, що директор НАБУ Кривонос у листуванні з нею обіцяв прийти на засідання комітету у четвер, 20 червня, на запрошення від 12 червня.

11 червня Кривонос заявив, що за фактом витоку інформації про розслідування кримінальних справ НАБУ проводиться досудове розслідування.

Читайте також: НАБУ почало розслідування можливого незаконного збагачення заступника генпрокурора Вербицького

Окрім досудового розслідування щодо витоків, у НАБУ за наказом Кривоноса розпочато ще два службових розслідування. Одне - щодо можливого тиску на викривачів, інше - щодо можливих неправомірних вказівок детективам.

У травні директор НАБУ усунув від виконання обов’язків свого першого заступника Гізо Углаву. У бюро повідомили, що таке рішення ухвалили через розслідування про злив даних.

За даними ЗМІ, злив відбувався консультанту Офісу Президента Юрію Голику. Зокрема, у вилученому в Голика телефоні детективи НАБУ нібито знайшли підтвердження того, що він одержував детальну інформацію про перебіг розслідування через бізнесмена Георгія Біркадзе.

Наразі детективи ідентифікують тих, хто міг бути причетним до зливу інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-