Кулеба про рішення Румунії передати Patriot: Цей крок допоможе захистити населення та інфраструктуру

Кулеба про рішення Румунії передати Patriot: Цей крок допоможе захистити населення та інфраструктуру

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав партнерів наслідувати приклад Румунії і надати Україні додаткові системи Patriot та інші засоби ППО.

Про це він написав у соцмережі Х, передає Укрінформ. 

«Я щиро ціную важливе рішення Румунії передати Україні систему протиповітряної оборони Patriot. Я також хочу подякувати моїй колезі Лумініці Одобеску (глава МЗС Румунії - ред.) за її особистий внесок. Цей крок допоможе захистити небо, цивільне населення та критично важливу інфраструктуру України від триваючих атак Росії», - наголосив Кулеба.

За його словами, цей крок також зміцнить безпеку всього регіону, оскільки щоразу, коли «ми збиваємо російську ракету, що летить на захід в Україну, ми також знищуємо потенційну загрозу для наших європейських сусідів».

Читайте також: Адміністрація Байдена прискорить передачу ракет ППО Україні - WSJ

«Я закликаю всіх наших партнерів наслідувати приклад Румунії та надати додаткові системи Patriot та інші системи ППО, а також забезпечити постійне постачання засобів перехоплення для них. Разом ми повинні перемогти російський повітряний терор», - наголосив глава МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, румунська Вища рада національної оборони під час засідання у четвер вирішила передати Україні систему протиповітряної оборони Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-