Безпекова угода та комюніке Саміту миру: Зеленський поговорив із Дудою

Безпекова угода та комюніке Саміту миру: Зеленський поговорив із Дудою

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський обговорив з Президентом Польщі Анджеєм Дудою роботу над приєднанням до підсумкового комюніке Саміту миру інших країн.

Про це Зеленський повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Провів телефонну розмову з Президентом Польщі Анджеєм Дудою. Подякував йому за активну підтримку Саміту миру. Обговорили його результати й домовилися продовжити роботу з іншими країнами над приєднанням до підсумкового комюніке», - йдеться у повідомленні.

Також, як додав глава держави, розмова стосувалася регіональних безпекових викликів, та підготовки двосторонньої безпекової угоди в межах декларації G7.

Читайте також: Росія намагатиметься зірвати другий Саміт миру - Єрмак

Як повідомляв Укрінформ, Саміт миру пройшов 15-16 червня на швейцарському курорті Бюргеншток. На ньому обговорювалась ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей.

Підсумковий документ підписали 80 держав та 4 організації. Пізніше три країни відкликали свої підписи. Серед підписантів - девʼять членів Радбезу: США, Велика Британія, Франція, Швейцарія, Еквадор, Японія, Мальта, Південна Корея, Словенія.

Комюніке залишається відкритим для приєднання.

Напрацьовані результати Саміту миру передадуть представниками Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-