Південна Корея має влитися у «Рамштайн» і допомагати Україні зброєю - дипломат

Південна Корея має влитися у «Рамштайн» і допомагати Україні зброєю - дипломат

Укрінформ
Візит глави Кремля Володимира Путіна до КНДР має спонукати Південну Корею відмовитися від позитивного нейтралітету щодо України і почати допомагати зброєю.

Таку думку в ефірі Українського радіо висловив посол України у Туреччині (1997-2001), у Польщі (2006-2010), Сполучених Штатах Америки (2010–2015) Олександр Моцик, передає Укрінформ.

«Цей візит не від доброї ситуації в Росії, не від ситуації, від якої Путін отримує задоволення. Це означає, що йому дійсно потрібні снаряди. Північна Корея зараз Путіну потрібна, як станок, щоби постійно продукувати ці снаряди», - зазначив дипломат.

Моцик вважає, що підписаний у Пхеньяні договір між двома країнами скоріше про те, що Північна Корея підтримує Росію.

Також, за його словами, цей договір спрямований проти Південної Кореї, тому Сеул має відреагувати таким чином, щоб нарешті відійти від позитивного нейтралітету і почати допомагати Україні. Він зазначив, що Південна Корея входить в десятку країн, які експортують зброю у світі, яка є дуже потужною і серйозної якості.

Читайте також: Південна Корея постачатиме зброю Україні з урахуванням взаємодії Росії з КНДР

«Тому хочеться сподіватися, що Південна Корея змінить свою позицію, щоби влитися в «Рамштайн» і активно нам допомагати зброєю. Північна Корея використовує Росію, щоби робити неприємності Південній Кореї. Південна Корея має допомагати нам, щоби робити якийсь баланс і створювати проблеми для тої ж Північної Кореї. Це наш на сьогодні і на майбутнє природний союзник. Є надія, що ситуація зміниться і Південна Корея почне нам постачати зброю, яку вона постачає сьогодні до Польщі, в інші країни Європи і в дуже значних кількостях», - сказав Моцик.

Він також зазначив, що місця Росії в такому вигляді, в якому вона зараз існує при Путіні, у світі не може бути.

«Путін хоче в цьому світі бути номером один і диктувати правила всій планеті. Вони побудовані на жорстокій диктатурі, на автократії, на порушенні прав людини і на інших сторонах зла. Такого місця в світі ніхто йому посісти не дасть. Ми бачимо, що Росія є ізольованою і перебуває під санкціями, що Путін отримав ордер Міжнародного кримінального суду як воєнний злочинець за злочини геноциду. Місця Росії в такому вигляді, в якому вона зараз існує, як путінська Росія, звичайно, у світі не може бути», - підкреслив дипломат.

Читайте також: Озброєння Південної Кореї: на що тепер може розраховувати Україна

Як повідомляв Укрінформ, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин та російський правитель Володимир Путін підписали цього тижня у Пхеньяні договір про всеосяжне стратегічне партнерство, відповідно до якого відносини між двома країнами підвищено до рівня союзницьких.

Низка санкцій, ухвалених Радою безпеки ООН в різні роки, зокрема й Росією, забороняє торгівлю зброєю та деякими іншими товарами з Північною Кореєю. Всупереч санкціям Пхеньян постачає РФ артилерійські снаряди та балістичні ракети для використання у війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-