Україна є світовим лідером у деколонізації Росії - експерт

Україна є світовим лідером у деколонізації Росії - експерт

Укрінформ
Україна є світовим лідером у деколонізації Росії, інші країни у цьому сенсі сильно відстають.

Про це заявив член Постійного форуму ООН з питань корінних народів (2014-2016) голова ГО «Уралік» Олівер Лооде під час онлайн-виступу на Третьому міжнародному форумі експертної мережі Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Лооде зазначив, що в Україні на рівні Верховної Ради усвідомили стратегічну важливість того, що відбувається в Росії у контексті самоусвідомлення поневолених народів РФ і що це означає для національної безпеки України. Зокрема, у Верховній Раді створено Тимчасову спеціальну комісію для роботи з поневоленими народами в Росії. За словами експерта, нещодавно ця спеціальна комісія домовилася з представниками Ліги вільних націй про проведення конференції з деколонізації Росії. Окрім того, члени цієї ТСК надали політичну підтримку Лізі вільних націй і Форуму вільних народів пост-Росії.

«Це серйозні контакти, і національні рухи корінних народів Росії це високо цінують. Сьогодні Україна є світовим лідером у деколонізації Росії, інші країни сильно відстають у цьому, і я сподіваюсь, що вони нарешті почнуть наздоганяти», - сказав голова ГО «Уралік».

Читайте також: Деколонізація - найбільший жах для Путіна

Як повідомлялося, Третій міжнародний форум експертної мережі Кримської платформи відбудеться у форматі дводенної експертної події. Перший день включає панелі, присвячені викликам національного рівня та проблематиці захисту прав корінних народів, панелі другого дня присвячені викликам міжнародного рівня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-