У МЗС порадили експертам Кримської платформи розширити контакти на країни Глобального Півдня

У МЗС порадили експертам Кримської платформи розширити контакти на країни Глобального Півдня

Укрінформ
Перший заступник міністра закордонних справ Андрій Сибіга порадив українській експертній мережі Кримської платформи розширити контакти з експертними центрами не тільки трансатлантичної спільноти, а й країн Глобального Півдня.

Про це дипломат сказав у виступі на Третьому міжнародному форумі експертної мережі Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Сибіга зазначив, що МЗС високо оцінює внесок експертної спільноти у роботу Міжнародної Кримської платформи на всіх ключових напрямках, зокрема політики невизнання та санкцій, захисту прав людини та міжнародного гуманітарного права, безпеки в Чорному та Азовському регіоні, захисту культурної спадщини, екології та економіці.

Він також зауважив, що з точки зору консолідації міжнародної підтримки України критичної актуальності набуває питання розширення зв’язків експертної мережі за рахунок формування нових партнерств між українськими організаціями та відповідними установами за кордоном.

«Тут варто звернути увагу на експертні центри не тільки трансатлантичної спільноти, а й країн Глобального Півдня. У цьому ми готові допомагати. Я відразу пропоную провести відповідні зустрічі і скоординувати наші зусилля по розширенню ваших контактів за кордоном», - сказав перший заступник міністра.

Читайте також: У Києві відкрилась виставка про спротив українців на тимчасово окупованих територіях

Як повідомлялося, Третій міжнародний форум експертної мережі Кримської платформи проходить у форматі дводенної експертної події. Перший день включав панелі, присвячені викликам національного рівня та проблематиці захисту прав корінних народів, панелі другого дня присвячені викликам міжнародного рівня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-