Посол України вважає великим досягненням участь індонезійського колеги в Саміті миру

Посол України вважає великим досягненням участь індонезійського колеги в Саміті миру

Ексклюзив
Укрінформ
Посол України Василь Гамянін вважає великим досягненням участь посла Індонезії у Швейцарії у Саміті миру в Бюргенштоку попри те, що ця країна не приєдналася до спільного комюніке.

Таку точку зору дипломат висловив у інтерв’ю Укрінформу.

«Моя точка зору може відрізнятися від поглядів багатьох людей, але, знаючи ситуацію зсередини, я вважаю, що це (участь посла Індонезії у Швейцарії у Саміті миру – ред.) велике досягнення», - сказав посол України.

Він розповів, що в країні був величезний внутрішній спротив тому, щоб Індонезія бодай якимось чином взяла участь у цьому Саміті. За словами Гамяніна, він пов’язаний з величезною ідеологічною роботою, яку проробила Російська Федерація, а раніше Радянський Союз.

У цьому контексті він нагадав, що на попередніх чотирьох міжнародних зустрічах радників щодо Саміту миру повірений у справах Індонезії був присутній лише у Джидді.

«І нічого з цим не можна було зробити, хоч як запрошували», - констатував дипломат.

Гамянін також привернув увагу до того, що на Саміті посли мали статус спеціальних посланників, призначених президентами своїх країн, тобто він був вищим, аніж просто у послів.

Посол України розповів, що після Саміту миру жодних офіційних коментарів від МЗС Індонезії не було. Але активні представники ЗМІ «витиснули» відповідь від представника МЗС, що присутність спеціального посланника на Саміті відображає рішучу відданість Індонезії дотриманню міжнародного права та Статуту ООН; що її основна точка зору полягає в тому, що до вирішення конфліктів мають залучатися їхні сторони і що спільне комюніке буде більш ефективним, якщо воно буде всеосяжним і збалансованим.

«А це може означати побажання бачити там Росію», - зауважив він.

Гамянін додав, що міністерство закордонних справ Індонезії не оприлюднило цього коментаря, таку позицію було озвучено лише через пресу.

Читайте також: До комюніке Саміту миру приєдналася ще одна країна

Як повідомлялося, посол Індонезії у Швейцарії Нгураха Сваджая був присутнім на Саміті миру в Бюргенштоку як спеціальний посланник міністра закордонних справ країни. Індонезія не приєдналася до спільного комюніке Саміту, яке підписали 78 країн і 4 організації. За минулий тиждень до комюніке приєдналися ще шість країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-