Зеленський зустрівся з головою Бундесрату - говорили про додаткові системи ППО

Зеленський зустрівся з головою Бундесрату - говорили про додаткові системи ППО

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час зустрічі із головою Бундесрату ФРН Мануелою Швезіг відзначив ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами протиповітряної оборони і наголосив, що поставки додаткових систем ППО потрібні якнайшвидше.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Президента.

Зеленський на зустрічі із головою Бундесрату Федеративної Республіки Німеччина, прем’єр-міністеркою землі Мекленбург-Передня Померанія, яка вперше перебуває в Україні з візитом, подякував за підтримку України з боку Німеччини, пакети допомоги і прихисток для наших людей.

Він також відзначив затвердження державами – членами Європейського Союзу переговорних рамок для України щодо вступу до ЄС.

Президент повідомив про ситуацію на полі бою та першочергові потреби українців на тлі посилення російських повітряних атак.

Читайте також: Шмигаль обговорив із президенткою Бундесрату децентралізацію української енергосистеми

Учасники зустрічі обговорили конкретні результати Конференції з питань відновлення України (URC 2024) в Берліні, на якій започаткували низку міжнародних альянсів, що сприятимуть відновленню України.

"Багато документів, багато договорів укладено як на рівні держав, так і на рівні громад України та Німеччини. Також відбувся важливий діалог між представниками бізнесу", – зауважив Президент.

Зеленський і Швезіг також обговорили результати спільного патронату Президента України і Федерального президента Німеччини над українськими та німецькими містами й громадами.

Зокрема вони відзначили зміцнення співпраці між землею Мекленбург-Передня Померанія та Чернігівською областю.

Як повідомляв Укрінформ, Швезіг вранці 24 червня прибула до Києва.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-