До комюніке Саміту миру приєдналася ще одна країна

До комюніке Саміту миру приєдналася ще одна країна

Укрінформ
Президент Володимир Зеленький повідомив, що до Спільного комюніке інавгураційного Саміту миру приєдналася ще одна держава – Гаяна.

Про це глава Української держави повідомив у соцмережі Х, передає Укрінформ.

«Вдячний Гаяні за приєднання до Спільного комюніке інавгураційного Саміту миру. Вкрай важливо, що бачення справедливого миру, заснованого на повазі до цілей і принципів Статуту ООН, поділяє дедалі більша кількість країн Південної Америки», – розповів Зеленський.

За його словами, міжнародна коаліція миролюбних країн, відданих цим принципам, зростає з кожним днем. «Ми продовжуємо працювати разом над розширенням глобальної підтримки Формули миру та кроків, необхідних для її реалізації», – додав Президент.

Читайте також: До комюніке Саміту миру за тиждень приєдналися ще шість учасників - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, на швейцарському курорті Бюргеншток 15-16 червня відбувся перший Саміт миру. На саміті обговорювали три пункти Формули миру Володимира Зеленського – ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарний вимір – обмін полоненими та повернення викрадених українських дітей. За підсумком саміту було підписано комюніке, яке є відкритим для приєднання.

Результати саміту будуть передані Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-