Спроба підкупу Найєма: суд розпочав розгляд справи по суті

Спроба підкупу Найєма: суд розпочав розгляд справи по суті

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд розпочав розгляд по суті у справі стосовно народного депутата, обвинуваченого у наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці.

"25 квітня у Вищому антикорупційному суді розпочався розгляд по суті у справі стосовно чинного народного депутата України, члена комітету з питань антикорупційної політики, обвинуваченого у наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення”, - ідеться у повідомленні.

У засіданні прокурор виклала короткий виклад обвинувального акту. Після чого колегія суддів перейшла до вивчення доказів, наданих стороною обвинувачення.

Наступне засідання у справі призначено на 11:00 28 червня.

У межах досудового розслідування встановлено, що народний депутат висловив топпосадовцю пропозицію надати йому неправомірну вигоду за забезпечення прийняття Міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту якого призупинено). Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% від обсягу фінансування.

Надалі депутат надав топпосадовцю – особі, яка займає особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди у розмірі 0,39 біткоїна, що на час вчинення операції було еквівалентно 10 тис. доларів.

Дії депутата кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Санкцією статті передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також: Київський адвокат отримав підозру за спробу підкупу прокурора САП і детектива НАБУ

Як повідомляв Укрінформ, у січні ВАКС продовжив дію процесуальних обов'язків, покладених на чинного народного депутата, який намагався дати хабар тодішньому голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

У листопаді минулого року правоохоронці оголосили підозру народному депутату, викритому у спробі підкупу тодішнього голови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

Народний депутат пропонував топпосадовцю неправомірну вигоду в біткоїнах за забезпечення прийняття рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, у якому парламентарій обіймає посаду ректора (дія контракту призупинена). Пропонована сума хабаря мала становити 8% від обсягу фінансування.

Фігурантом виявився депутат Андрій Одарченко.

Вищий антикорупційний суд застосував проти підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 15 млн грн застави.

За декілька днів стало відомо, що заставу за Одарченка внесли, у результаті чого він вийшов із СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-