Важливо, щоб Швейцарія змінювала свій нейтральний статус в бік України - депутатка в ПАРЄ

Важливо, щоб Швейцарія змінювала свій нейтральний статус в бік України - депутатка в ПАРЄ

Ексклюзив
Укрінформ
Член української делегації в ПАРЄ, Єлизавета Ясько вважає, що обрання колишнього президента Швейцарської конфедерації Алена Берсе на посаду генерального секретаря Ради Європи може сприяти посиленню підтримки України як цією країною, так і Радою Європи загалом.

Про це вона розповіла в коментарі кореспонденту Укрінформу після оголошення результатів голосування делегатів ПАРЄ.

«Коли швейцарський політик говорить досить прогресивно про український порядок денний – це дуже добре для України. Нам вкрай важливо, щоб Швейцарія змінювала свій «нейтральний» статус або ж переоцінювала його з позиції захисту прав людини та в інтересах України», - заявила Ясько.

На її думку, важливо також, щоби всі міжнародні організації, зокрема Червоний хрест, які базуються в Швейцарії, почали ефективніше підтримувати Україну.

«Я хочу вірити, що все, що пообіцяв Ален Берсе, а він пообіцяв нам дуже багато – завершення компенсаційного механізму щодо Реєстру збитків, створення платформ для гуманітарних обмінів тощо, тепер буде важливо, щоб він не відходив від своїх слів. Наша мета – контролювати цей процес», - додала вона.

Читайте також: Швейцарія може переглянути свою позицію щодо блокування поставок зброї Україні

Єлизавета Ясько вважає, що Швейцарія за останні два роки досить сильно змінила свою позицію на користь України, хоч цей рух відбувається не швидко, але «все ж його не можна не помічати».

Як повідомляв Укрінформ, щойно обраний генеральним секретарем Ради Європи Ален Берсе наголосив, що його пріоритетним напрямом буде Україна та всі міжнародні ініціативи, пов'язані з її підтримкою та захистом.

Одразу після оголошення результатів виборів Берсе зробив першу публічну заяву в Палаці Європи у Страсбурзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-