Країни НАТО мають поставити за мету перемогу України у війні - прем'єрка Естонії

Країни НАТО мають поставити за мету перемогу України у війні - прем'єрка Естонії

Укрінформ
Країни НАТО повинні поставити перемогу України у війні з РФ за свою мету. Партнери повинні забезпечити Україні достатню військову підтримку.

Як передає Укрінформ, про це заявила прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас, повідомляє пресслужба Альянсу.

"Ціна, яку ми платимо за підтримку України в її зусиллях перемогти російський імперіалізм, мізерна порівняно з тим, що було б, якби агресія окупилася. І ми маємо поставити перемогу як мету", - сказала вона.

На думку прем'єр-міністерки Естонії, війна в Україні має вирішальне значення для безпеки усієї трансатлантичної спільноти. Тому потрібні союзницькі зобов'язання щодо довготермінової підтримки України.

"Україна витрачатиме 0,25% нашого ВВП на військову допомогу протягом наступних чотирьох років. Якби усі союзники зробили те саме, це забезпечило б Україні достатню військову допомогу, щоб виграти війну", - заявила Каллас.

Вона також додала, що всі елементи допомоги також потрібно розглядати як посилення підтримки України на шляху до її членства.

"Ключовий урок, який ми засвоїли з останніх десятиліть, полягає у тому, що сірі зони є джерелами конфліктів. І наш обов'язок - продовжити процес набуття членства Україною у НАТО", - сказала Каллас.

Читайте також: НАТО на саміті оголосить про запуск нової місії для координації допомоги Україні - NYT

За даними деяких ЗМІ, Естонії Кая Каллас може стати новим шефом європейської дипломатії. 

Фото: Government Office 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-